Ibc Tank Geri Dönüşümü Nasıl Yapılır?

Ibc Tank Geri Dönüşümü Nasıl Yapılır?

Ibc Tank Temizleme Uygulaması; 

1) Araç gelir ve ürünler forklift yardımı ile atık sahasına indirilir. 

2) Gelen Ibc tanklar solvent –su ve sadece basınçlı su ile yıkanacak ürünler olarak 2 gruba ayrılır. 

Solvent – Su ile yıkanacak Ibc tanklar İçerisinden yağ boşalmış Ibc Tanklar Polyester boşalmış Ibc Tanklar Polyol Boşalmış Ibc tanklar vb.   önce içlerine 1 kg solvent konularak 1 gün süre ile ağızları kapalı bir şekilde bekletilip, Süzme işlemi biten Ibc tanklar basınçlı su ile yıkanmak üzere Ibc tank yıkama ünitelerine alınır. 10 bar kadar olan basınçlı su yıkamasına alınıp, 3 dakika süre ile burada yıkanırlar - Yıkama işlemi bittikten sonra Ibc tanklar hafif meyilli olacak şekilde dizilirler ve içerisinde kalan su vakum yardımı ile alınarak bir gün boyunca bekletilir. 

3) Sadece su ile yıkanacak Ibc Tanklar İçerisinden asit boşalmış, Kostik boşalmış, Solbitol boşalmış, Glikoz boşalmış, Esans boşalmış Ibc tanklardır. - Bu ibc tanklar öncelikle yıkama ünitesinde buhar bölümüne içlerindeki ürünün yumuşaması ve daha kolay temizlenebilmesi dezenfekte edilebilmesi için alınarak 1 dakika süre ile bekletilirler. 

Buhar ünitesinden çıkan ibc tanklar 10 bar kadar basınçlı su ile yıkama ünitesinde 3 dakika süre ile yıkanırlar. - Yıkama işlemi bittikten sonra Ibc tanklar hafif meyilli olacak şekilde dizilirler ve içerisinde kalan su vakum yardımı ile alınarak bir gün boyunca bekletilir. 

4) Ibc tank yıkama işleminden geçirildikten sonra tekrar kullanılabilirliği kontrol edilerek, tekrar kullanıma uygun olanlar sevkiyat deposuna gönderilir.

Sıfır Ibc Tank ve 2.el yani yenilenmiş Ibc Tank ihtiyaçlarınız için lütfen iletişime geçiniz. İletişim 0262 658 92 58